Mera Maybelle!

DIY, virkat / blomma, blått, coaster, fuga, garnrester, glas, järbo, lätt, maybelle, mugg, present, rött, underlägg, virka, virkat, virkning, vitt / Permalink / 0
När jag surfat runt på nätet har jag inte kunnat undgå att det är poppis att gör så söta glas/mugg underlägg eller coasters - kärt barn har många namn.
Så nu när jag varit hemma själv för att jobbet startat igen och min lilla familj är iväg och roar sig på egen hand.... Ja, då har jag även jag fallit för trenden.
Jag har använt mig av Maybelle mönstret som jag hittade på Annette Ciccarelli hemsida My Rose Vally. Garnet är Järbos Fuga. Virkat har jag med en 3,5 mm nål. Och vist blev de fina och söta! De var inte alls svåra att göra! Även en nybörjaren kan ta sig an dessa.
 
Här är mitt resultat...
 
 
 Passar nog bra som en liten present nu när vi ska åka bort i helgen ;)
 
Än håller värmen i sig, så simma lugnt!
Kram Miriam

Sommarväska

Allmänt, virkat / Arvid, Sommar, färger, hjärta, kärlek, lat, virka, virkning, virknål, värme, väska / Permalink / 2
 Man skulle kunna tro att jag bara har latat mig under denna härligt varma och soliga sommar. För med det mesta har jag faktiskt gjort just det, fast med lite garn och en virknål i händerna.
I början av sommaren hittade jag en beskrivning på en mysig sommarväska. På bilden nedan så ser ni den andra väskan jag har fått till med lite restgarner. Den första, som blev ljusgrön och turkos, startade jag redan på båten till Kroatien men har förtillfället ingen bild på.
Väskan är designad av Eva Pettersson och beskrivningen finns även på Mark & Kattens hemsida. Direktlänk till beskrivning hittar du här.
 

Det lilla hjärtat som jag virkat med hittade jag i butiken Bevara i Hjo. Den är gjord av Arvids föräldrar för att samla in pengar till hans fond. Arvid fick hösten 2013 leukemi och tyvärr hjälpte inga mediciner och behandlingar. Så i början av sommaren lämnade han sin familj i stor sorg och saknad.
Detta vackra lilla hjärta, som betyder så mycket, kunde jag inte låta bli att köpa och virka med som en påminnelse om vilken tur jag har. Att jag har friska och härliga ungar och att det finns de som drabbas av något så orättvist. Och självklart måste man stödja! Vill du också ge ditt stöd så hoppa hit.
 
 
Den första väskan springer lilltösen omkring med och nr 2 la äldsta tösen rabarber på. I och med jag är välsignad med tre töser så måste även mellan tjejen ha en .... och den är snart klar! Bara en liten bit av axelremmen kvar.
 
 
 
Kram till er alla i värmen!
Miriam

Bläckfisk

DIY, virkat / DYI, babydjungeln, bläckfisk, förtidigtfödd, gebort, gosigt, kram, present, tidigt, virka / Permalink / 0
Att virka små söta bläckfiskar tar inte så lång stund och är ett förträffligt tidsfördriv 😊.
 
 
Perfekt att ge bort till en liten bebis som är förtidigt född. Mer info om mönstret och hur man kan ge bort till närmsta neonatal avd / BB hittar man på Babydjungelns hemsida
Dessutom passar det bra att ge bort till en bäbis som är född på utsatt tid eller lite sent, tycker jag 😍.
Alla behöver vi något gosigt att krama 💖!
 
Kram Miriam 
 
PS vill du gärna ha en sådan här liten krabat men inte kan eller hinner så hör av dig till mig !
Till top