Minion

virkat / fuga, järbo, minion, virka / Permalink / 1

En dag i maj i år kom mellersta tösen och blinkade med sina vackra blå ögon mot mig. Hon förklarade att hennes klasslärare är så förtjust i Minionerna och att hon såååå gärna ville ge henne en liten Minion i present vid skolavslutningen. "Säääälla mamma, kan du inte virka en ?" Jo, ja.... det kan jag väl försöka med blev mitt svar. Vem kan motstå sina barn när de frågar så fint och när man för en gångs skull har lite tid på sig. (poängterar liiiite, det är ju inte så att man har en massa tid till virkning jämt och ständigt, även om man skulle önksa) 
Det blev till att surfa runt på Pinterest och skaffa lite inspiration och tips.Det är dock alldeles för farligt att surfa runt där konstaterade jag snabbt. Man kommer på så mycket nya idéer och det finns så mycket fint... Jag skylle behöve en kombinerad garn och pysselaffär här hemma...
Så lagom till skolavslutningen var denna (se ovan) lilla Minion klar :) och jag rätt nöjd. Ca 35 cm hög blev den och är virkad i Järbos Fuga garn. Funkade smidigt att virka i och gav fin struktur åt filuren :)  Hoppas ni tykte om den med !
 
Må så gött!
Miriam

Bläckfisken Klara!

DIY, virkat / DIY, bläckfisk, virka / Permalink / 0
 
Här är Bläckfisken Klara!
Vet att det inte är studenttider just nu :)  Men denna söta bläckfisk var en av mina alster i våras....Lovade ju att visa upp vad jag gjort och visst blev den fin!
Vill du veta mer om virka bläckfisk gå in på mitt inlägg här, där hittar du länk till mönster, mössan virkade jag på fri hand. Garnet är ett av Järbos bomullsgarn och lite andra rester jag hade hemma i lådan.
 
Må så gott!
Miriam

Sommar, sommar, sommar....

Allmänt / Sommar, dator, springa, tjejmilen / Permalink / 0
...än är den inte slut. Även om det emellanåt känns som den precis har börjat (nu när det äntligen är lite varmare :) )
 
En hektisk vår, resor, semester, inte särskilt mycket tillgång till dator, resor och så, har gjort att bloggen hamnat lite i skymundan. Måste erkänna att det har känts riktigt skönt att ha en datapaus. Däremot så har jag inte pausat från virkningen. Har grejat lite som skall presenteras i tur och ordning, vart det lider. Bara man kommer in i sina vanliga rutiner igen :)
 
Just nu ligger fokus på att springa. Ska klara av min julklapp - Tjejmilen 2015. Något jag förr aldrig trodde att jag skulle göra. Men så mycket som jag har lunkat runt detta år och denna sommar har jag aldrig gjort. Och jag klappar mig på axeln för det ( får man göra när man är duktig). Det är aldrig försent att börja :) " Man kan börja sitt nya liv mitt i en chipspåse" har jag hört någon säga en gång - och så är det. Bara man har bestämt sig.
 
Må så gott!!
Kram Miriam
 
 
 
(Den lilla staden på andra sidan sjön är Hallstadt i Österrik. Bilden tog jag när vi var där på semester i juni och är väl värt ett besök!)
 
Till top