Regnet det bara öser ner....

Resa, virkat / Sommar, drömmar, resa, österrike / Permalink / 0
 
En dag som denna är det inte svårt att drömma sig bort. Drömma lite om den kommande semestern.... Drömma om värme och sol, gröna ängar och blå himmel...
Nu när jag kollade almanackan så är det inte långt kvar! Till midsommar bär det av till mitt födelseland!
Tillsammans med mina föräldrar och mina systrar och deras familjer skall vi mysa och njuta av Österrike och Tauplitz området. Vi har varit runt på lite olika ställen, men där har vi inte hunnit vara. Kanske hinner vi bort till Wiener Neustadt (där jag är född :) ) en sväng.
 
 
Det ska bli så kul. Dock ska jag inte tänka på alla miljarder saker som vi har att göra innan.... På något sätt löser det sig. Det gör det alltid.
 
Kom även att tänka på bilfärden och att det då finns massor av tid till att virka något. Kul! Men vad?? Funderade på en roadtrip sjal. Har sett så många fina bilder på FB......  Men just nu säger hjärta och hjärna;  njaa eller njääää.
Har du kanske något annat tips?
 
Kram så länge!
Miriam

The Flowery Shawl Pattern

virkat / mormorsruta, vackert, virka, virkat / Permalink / 0
 
 
Igår bloggade jag om en söt liten mormors ruta jag hittade på pinterest och lovade att återkomma med länk. Man ska alltid hålla det man lovar ( i alla fall så gott det går :))
 
Här kan kommer du till mönstret.
 
Visst är det en fantastiskt vacker sjal! Ann heter hon som har gjort denna vackra skapelse och mer om henne och hennes pyssel kan man läsa om på bloggen Husflit.
OBS! Jag har fått tillåtelse av Ann att låna bilden.
 
Nu ska jag fortsätta klura på vad jag ska hitta på med mina rutor :)
 
Kram så länge
Miriam

Blockning pågår

virkat / blocka, tips, virka, virkat / Permalink / 0
 
I helgen hittade jag, via pinterest, beskrivningen på denna fina mormorsrutan. Kunde inte motstå att provvirka några. Och speciellt inte när min fina föräldrar hade med sig ett perfekt garn i present till lilla mig. ( Tack mamma och pappa! 💜)
Nu blockar jag dem medans jag ska klura ut vad man kan hitta på med dem. Gardin? Tunika? Kudde? Men först måste jag få undan något / några av den andra projekt jag håller på med. Och dessutom leta reda på hemsidan så jag kan länka till mönstret.
 
Har aldrig gjort varesig gardin eller tunika. Speciellt inte på frihand. Tar tacksamt emot alla tips av er fina som hittat hit :)! 
 
Kram så länge! 
Miriam 
Till top