Gott bröd

Mat / DYI, baka, bröd, gott, mat, pumpafrön, solroskärnor, valnötter / Permalink / 0
Man kan inte virka hela tiden. När jag hinner försöker jag baka lite och detta bröd har jag fastnat för - så varför inte dela med sig av det goda :)
 
Fillimpa på Mirres vis:
 
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2 dl rågkross eller havregryn
1 dl vetekli
1 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
0,5 dl solroskärnor
1 dl valnötter (grovt hackade)
0,5 dl pumpafrön
 
Blanda detta väl och tillsätt sedan:
 
1 l fil
2 dl sirap
(ibland tar jag bara 1 dl sirap och 1 dl vatten)
 
Blanda detta väl till du får en lös och klibbig smet.
 
Smöra två brödformar och "bröa" dem med vetekli.
Detta ställer man sedan nederst i en redan varm ugn på 175 grader i ca 1,5 timmar.
Tipps! Innan jag ställer in brödet för gräddning strör jag över lite flingsalt och pumpafrön
 

Detta kan avnjutas med en god "Aufstrich". Kan verkligen rekommendera denna goda österrikiska bödtopping recept hittar du på min systers blogg Oma und Opas Küche.
 
Fördelen med att det tar en stund i ugnen är att man kan mysa med sin virkning bredvid.
 
 

Liknande inlägg

Till top